YBhg. Datuk/Dato'/Datin/Tuan/Puan,
Nabi SAW bersabda:
"Ada tujuh amalan yang akan mengalir pahalanya bagi seorang hamba, meskipun ia berbaring di lubang kuburan setelah meninggal:
(1) mengajarkan ilmu, (2) mengalirkan air sungai, (3) membuat sumur, (4) menanam kurma, (5) membangun masjid, (6) membagikan mushaf Al-Qur’an, atau (7) meninggalkan anak yang akan memintakan ampun baginya setelah ia meninggal."

(HR. Al-Bazzar. Dinilai hasan oleh Al-Albani)
Kemana wang WAQAF anda digunakan?
Maahad Rumi Sufi Jawi diasaskan oleh Pencetus Ummah Ustaz Ahmad Faiz Hafizuddin Bin Rosli (PU Faiz) bertujuan untuk menghidupkan pengajian kitab pondok mengikut manhaj Nahdlatul Ulama (NU) di kawasan bandar, secara khususnya di Sungai Buloh.

Maahad Rumi Sufi Jawi ditubuhkan pada awal bulan Ramadhan 1436H / 2015 dengan menyewa rumah kedai berkongsi dengan sebuah pejabat syarikat lain, kemudian berpindah ke Surau Ad-Dhuha Seksyen 8 Kota Damansara, kemudian berpindah pula ke sebuah rumah kedai di Seksyen 8 Kota Damansara. Sekarang Maahad Rumi Sufi Jawi menyewa di sebuah bangunan di Jalan Haji Karim, Bandar Baru Sungai Buloh.

Kerana sambutan yang amat menggalakkan daripada masyarakat, semakin hari semakin bertambah pelajar di Maahad Rumi Sufi Jawi ini, maka pihak kami memutuskan untuk membeli tanah sendiri. Para pelajar Maahad Rumi Sufi Jawi kebanyakannya terdiri daripada kalangan faqir miskin dan asnaf.
Pihak Maahad Rumi Sufi Jawi tidak mengenakan sebarang bayaran bulanan, hanya bayaran pendaftaran sahaja dikenakan. Kos operasi Maahad Rumi Sufi Jawi sepenuhnya ditanggung atas hasil sumbangan oleh orang ramai.

Oleh kerana itu, Ust PU Faiz berhajat besar ingin mengembangkan ilmu-ilmu agama di Pondok Rumi Sufi Jawi kepada ramai orang. Untuk permulaan PU Faiz ingin menyiapkan Masjid Pondok Raudhotun Nahdhiyyin dengan segera bertujuan memberi tempat yang selesa kepada warga pondok untuk menuntun ilmu dan beribadah kepada Allah. Pelajar-pelajar yg ada akan berpindah kesini dan dapat memuatkan lebih ramai pelajar baru yg tergolong dari fakir miskin. Masjid ini juga bakal menampung seramai 1 RIBU jemaah.
Sijil Pendaftaran
Pelan Pembinaan Masjid
Peta Lokasi Projek Komplek Pondok Raudhotun Nahdhiyyin
DISINILAH tempat baru yang cantik dan lebih selesa untuk pelajar tahfiz menimba ilmu agama Allah..
Rasulullah SAW bersabda:

"Tidak bergeser kedua kaki seorang hamba pada hari kiamat, sehingga Allah SWT akan menanyakan empat perkara: Pertama, umurnya dihabiskan untuk apa. Kedua, ilmunya diamalkan atau tidak. Ketiga, hartanya dari mana dia peroleh dan ke mana dibelanjakan. Keempat, tubuhnya badannya untuk apa digunakan."

(Riwayat Tirmizi)

Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
TABUNG PEMBANGUNAN 1 - RM 1000
TABUNG PEMBANGUNAN 2 - RM 500
TABUNG PEMBANGUNAN 3 - RM 100
TABUNG PEMBANGUNAN 4 - RM 50
TABUNG PEMBANGUNAN 5 - RM 35
TABUNG PEMBANGUNAN 6 - RM 15
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

BUTIRAN PEMBAYARAN

Sila lakukan bayaran berjumlah RM ke akaun bank pilihan anda di bawah.

• Anda mesti memasukkan emel raudhotunnahdhiyyin@gmail.com di ruangan emel semasa melakukan transaksi menerusi Perbankan Internet.
  • Anda mesti mengambil dan memuat naik gambar bukti pembayaran jika anda melakukan transaksi menerusi Mesin Deposit Tunai.
PenamaPertubuhan Kebajikan Pondok Rumi Sufi Jawi
No. Akaun12289 01003 2832